Wintertips voor buitenkonijnen Konijnen kunnen over het algemeen goed tegen kou. Als konijnen de hele zomer en herfst al buiten hebben gezeten, bouwen ze namelijk een dikke wintervacht op.

Met deze tips redden ze het prima buiten:

• Logisch, maar wel erg belangrijk: een goed buitenverblijf met nachthok zodat ze beschut kunnen zitten en een extra dikke laag hooi of stro in het gehele hok. Ze vinden het vaak ook fijn om er een holletje in te maken, dus wees niet te zuinig.

• Zorg dat het hok niet in de wind en/of regen staat en dat de opening van de wind af staat. ’s Avonds kan de opening het beste afgedekt worden tegen de kou (bijv. met een deken).

• Bij strenge vorst (-10°C) is het beter om het hok te verplaatsen naar een vocht- en tochtvrije schuur/garage. Bij vorst is het uiteraard ook belangrijk om in de gaten te houden dat het water niet bevriest. Eventueel kan een beetje Beaphar Druivensuiker aan het water toegevoegd worden, daar-mee wordt het vriespunt iets verlaagd en krijgt het konijn direct meer energie om het lichaam warm te houden.

• In plaats van een drinkfles kan beter een drinkbak gebruikt worden; water in een tuitje van de drinkfles bevriest sneller. Dit neemt niet weg dat water in een drinkbak uiteraard ook kan gaan bevriezen. Bij strenge vorst is het belangrijk om vaker per dag vers water te geven, het beste op gezette tijden. Zo weet het konijn wanneer hij kan drinken en kan er genoeg gedronken worden voor het water bevroren is.

• Toch het konijn liever naar binnen halen? Plaats het konijn dan niet in de huiskamer, maar in de garage, bijkeuken of een ander koel vertrek. Een konijn met wintervacht heeft het anders veel te warm binnen en kan zelfs oververhit raken. Een konijn op leeftijd of een ziek konijn kun je beter niet buiten laten overwinteren. Deze dieren zitten vaak minder goed in de wintervacht en hebben een lagere weerstand. Hierdoor zijn ze niet goed bestand tegen de kou.
    14-11-2018 21:12     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Deze site is alleen bestemd voor bestellingen die in ons magazijn afgehaald kunnen worden of die via onze eigen "regiobezorging" binnen een straal van 20 km rond postcode 1276 geleverd zullen worden. Bent u er zeker van dat uw Woonplaats binnen die straal van 20 km rond postcode 1276 valt dan kunt u door op "Ja" te klikken verder gaan en uw bestelling plaatsen. Indien u hier niet zeker van bent klikt u op "voorwaarden regiobezorging" om te kijken of uw Woonplaats ook valt onder deze vorm van bezorging.

N.B.
Wij bezorgen niet via reguliere bezorgdiensten zoals PostNL etc.