Wat kun je volgens Beaphar doen tegen bloedluis? Bloedluizen zijn eigenlijk mijten maar worden in de volksmond bloedluis genoemd. Ze drinken ‘s nachts bloed bij de vogel die daardoor kan vermageren, verzwakken en in het ergste geval zelfs dood kan gaan. De bloedluizen zitten overdag in naden en kieren van de kooi. Het is daarom heel belangrijk om zowel de vogel als de kooi goed te behandelen.

Hoe herken je bloedluis?
Bij een besmetting zijn vogels onrustig, in slechte conditie en kippen kunnen er bleke kammen van krijgen. Als je met een mesje door naden en kieren gaat kun je hier bloed op zien zitten of zwarte/rode puntjes (luizen). Bloedluizen zijn erg hardnekkig en een grondige aanpak is noodzakelijk om er vanaf te komen.

Onze tips:
  • Behandel de vogel met een geschikt product zoals bijvoorbeeld 404 Vogelspray of Anti-Ongedierte Spray. Bloedluizen worden pas ’s avonds en ’s nachts actief. Behandel de vogel daarom vlak voordat het donker wordt, de luizen worden zo het meest effectief aangepakt.
  • Behandel het vogelverblijf met een geschikt product. Vooral in de naden en kieren van de kooien houdt de bloedluis zich overdag op.
  • Probeer de naden en kieren in het vogelverblijf zoveel mogelijk af te dichten. Hoe minder naden en kieren waar verstopt kan worden des te beter. U kunt dit doen door na het schoonmaken met kit af te dichten. Eventueel kan de kooi aan de binnenzijde ook wit geverfd worden met (kalk)verf. Deze verf verstikt luizen die in de naden en kieren zitten. Bovendien zitten luizen niet graag op een lichte ondergrond.
  • Indien de dieren een ren met zand hebben, is het ook verstandig om de bovenste laag (schopdiepte) om te scheppen of te vervangen.
  • Vergeet ook niet de zitstokken en andere poreuze materialen enkele keren per week goed schoon te maken. Heeft u holle zitstokken? Vervang ze dan door dichte, of maak de huidige zitstokken dicht. De bloedluizen zullen zich hier anders in verstoppen. Bloedluizen verplaatsen zich over de zitstok om bij de vogel te komen voor een bloedmaaltijd. U kunt aan beide zijden van de zitstok een stuk Anti-Bloedluisstrip plaatsen. Op die manier komen de bloedluizen automatisch in aanraking met de werkzame stof en worden deze gedood.
 
    14-11-2018 21:04     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Deze site is alleen bestemd voor bestellingen die in ons magazijn afgehaald kunnen worden of die via onze eigen "regiobezorging" binnen een straal van 20 km rond postcode 1276 geleverd zullen worden. Bent u er zeker van dat uw Woonplaats binnen die straal van 20 km rond postcode 1276 valt dan kunt u door op "Ja" te klikken verder gaan en uw bestelling plaatsen. Indien u hier niet zeker van bent klikt u op "voorwaarden regiobezorging" om te kijken of uw Woonplaats ook valt onder deze vorm van bezorging.

N.B.
Wij bezorgen niet via reguliere bezorgdiensten zoals PostNL etc.